Yhteiskiertueelle lähtevät ex-Megadeth-jäsenet eivät ole huolissaan Dave Mustainen suhtautumisesta – ”Tämä ei ole mikään kosto”

Jeff Young.
James Atoa / Everett Collection / All Over Press

David Ellefson, Jeff Young ja Chris Poland esittävät Kings of Thrash -kiertueella Megadethin varhaistuotantoa.

Kuten heinäkuussa kerroimme, lähtevät thrash metal -suuruus Megadethin entiset jäsenet David Ellefson (1983–2002 ja 2010–2021) ja Jeff Young (1987–1989) yhteiselle Kings of Thrash -kiertueelle, jolla nämä esittävät Megadethin Killing Is My Business… and Business Is Good! -debyyttialbumin (1985) sekä bändin kolmannen pitkäsoiton So Far, So Good… So Whatin (1988) kokonaisuudessaan. Tietyillä kiertueen keikoilla mukana on lisäksi erikoisvieraana Chris Poland, joka vaikutti Megadethissa 1984–1987 sekä sessiomiehenä vielä 1990 ja 2004.

Youngilta kysyttiin tuoreessa Rock Interview Seriesin haastattelussa, onko hänen korviinsa kantautunut, mitä Megadethin perustajajäsen ja kippari Dave Mustaine mahtaa tuumata kolmikon kiertueaikeista, Mustaine kun ei ole ainakaan Polandin ja Ellefsonin kanssa enää kovin hyvissä väleissä. Young sanoo, ettei ole kuullut eikä kolmikko edes välitä Mustainen mielipiteestä.

”Tämä ei ole mikään kosto meidän puoleltamme. Me vain juhlistamme musiikkia, jossa olemme olleet osana ja auttaneet luomaan. Tämä on vain hauskanitoa. Kaikki voittavat – me voitamme ja [Mustaine] voittaa rojaltien muodossa. Mainostamme levyjä, jotka toivon mukaan löytävät uusia faneja ja ostavat nämä levyt, mikä taas tarkoittaa rahaa suoraan [Mustainen] taskuun”, Young toteaa.

”Meille tässä on kyse positiivisuudesta. Elämme tässä hetkessä, emmekä katso sen pidemmälle. Me tiedämme kyllä, mikä meidän tarkoituksemme on ja se on positiivinen. Pidämme yhdessä soittamisesta ja tämä on jotain, mitä fanit ovat aina halunneet. Me haluamme antaa sen heille.”