Yksi pieni sanoitusrivi näytti hetken hajottavan koko System of a Downin, muistelevat Serj Tankian ja Rick Rubin

22.4.2021 09:41

Pienestä se on kiinni, kun aletaan kunnolla taiteilla! Loudwire uutisoi Rick Rubinin ja Serj Tankianin yhteisestä jutustelusessiosta Rubinin podcastissa, ja keskustelunaiheeksi nousi myös eräs hupaisa muisto System of a Downin Toxicity-albumin (2001) levyttämisen ajoilta. Rubin päivittelee, miten yksi onneton sanoituspätkä näytti hajottavan koko bändin.

Kysymysessä on Needles-biisi, jonka kertosäkeess Tankian hokee ”pull the tapeworm out of your ass”. Alun perin kohdassa laulettiin ”pull the tapeworm out of my ass”, ja siitäkös riita syntyi.

”Daron ja Shavo eivät pitäneet siitä minä-muodosta. He sanoivat, ettei tuo kuulosta hyvältä vaan heikolta, tai mikä se tarkka adjektiivi nyt olikaan. Minä taas selitin, että yritin olla sanoituksissa filosofinen, että vetäkää tämä negatiivisuus minusta”, Tankian sanoo.

”Silloin tuntui siltä, että bändi olisi voinut hajota sen sanoituksen vuoksi. Se riita meni niin äärimmäiseksi, mutta se kertoo osaltaan siitä intohimosta, mikä bändissä vallitsi”, levyn tuottanut Rubin jatkoi.

”Tuollainen intohimo on ihmeellistä. Että pieni sanoituspätkä ja tuollainen humoristinen lause saattavat hajottaa bändin tai jättää hienon biisin pöytälaatikkoon. Sekin oli yksi vaihtoehto.”

No, ”my” vaihdettiin sitten ”your”-muotoon, ja rauha palasi maahan. Tankian pohtii, että loppujen lopuksi riidassa oli kysymys siitä, oliko bändi valmis näyttämään kuulijalle haavoittuvampaa puoltaan.

”Itse pidän sellaisen haavoittuvuuden näyttämisestä. Taiteilijana koen, että sitä riittää jokaisesa, näytti sitä tai ei. Mutta perinteisempi metallijätkien ajattelutapa oli, että ei käy”, Tankian sanoo.

Ja tällainen siitä biisistä sitten tuli:

Lisää luettavaa