Kuvagalleria: Kovaa ajoa Helsingissä – Andy McCoy kapusi lavalle Electric Boysin keikalla

Saara Planting

Electric Boys, Stone Blue Electric
On the Rocks, Helsinki
24.4.2019

Vuonna 1988 perustettu katurockbändi Electric Boys kuuluu siihen sarjaan yhtyeitä, jotka kurottivat aikanaan kohti suursuosiota, mutta erinäisistä syistä se lopullinen läpimurto jäi haaveeksi. Ruotsalaisryhmä nähtiin Funk-O-Metal Carpet Ride -albuminsa aikaan 1990-luvun alussa niin Billboard-listalla kuin MTV:lläkin, mutta jo vuosikymmenen puolivälissä yhtye vetäytyi manan majoille. Kulttimaine jäi silti elämään.

Uudistunut Electric Boys palasi kuvioihin vuonna 2009, ja tämän jälkeen bändi on julkaissut kolme albumia. Tuorein The Ghost Ward Diaries toi orkesterin Suomeenkin saakka, ja Soundin luottokuvaaja Saara Planting kävi katsomassa Helsingin On the Rocksissa, missä kunnossa veteraanibändi on nykypäivänä. Katso kuvaajan taltioima galleria alapuolelta – mukana menossa on myös lämmittelijä Stone Blue Electric.

Electric Boysin laulaja-kitaristi Conny Bloom ja basisti Andy Christell nähtiin 2000-luvun alussa myös Hanoi Rocksin kokoonpanossa. Niinpä On the Rocksiin saapui tuttu kasvo, kun Andy McCoy vieraili lavalla mikin äärellä. Olikohan Michael Monroella muita kiireitä? Olisi ollut hyvä sauma vetäistä vaikka yksi Hanoi-biisi suomalaisyleisön riemuksi.

Electric Boys

Stone Blue Electric