KREATOR: Violent Revolution

KREATOR
Violent Revolution
SPV

Kreatorin viimeaikaiset studiolevyt eivät ole olleet järin erityisiä tapauksia etenkin, kun vertaa niitä vaikkapa Coma Of Soulsiin, Terrible Certaintyyn tai Pleasure To Killiin. Kreatorin kymmenennen studiolevyn kohdalla pätee vanha klisee, joka liitetään usein monia levyjä julkaisseisiin bändeihin: Myös Kreator palaa juurilleen.
Paluu juurille tarkoittaa tässä tapauksessa lähinnä sitä, että bändi on saanut aikaiseksi hyviä biisejä, joissa on saman tapaista ankaruutta ja aggressiivisuutta kuin yhtyeen alkupään tuotannossa. Kreator ja etenkin bändistä pitkälti vastuussa oleva Mille Petrozza ovat kypsyneet huimasti viime vuosina. Tämä kuuluu kappaleissa ennen kaikkea melodisuutena. Myös kitarat saavat enemmän tilaa ja ne myös kannattelevat melodisilla silloillaan kappaleiden tukipilareita. Liekö Waltarin riveistä muistamallamme Sami Yli-Sirniöllä sormensa pelissä, sillä aiemmin Petrozzan joukkio ei ole yhtä voimakkaasti korostanut kuusikielisten ominaisuuksia dynamiikan luojina.
Violent Revolution on musiikillisessa mielessä pitkälti nimensä kaltainen purkaus, mutta tänä päivänä Kreator näyttää pystyvän paljon enempään kuin ennen. Tuorein levy ei kumoa yhtyeen parhaita töitä, mutta ei se häpeäkään niiden rinnalla. Violent Revolution on Milleä itseään lainaten matkan varrella kerättyjen kokemusten rikastamaa vanhaa kunnon Kreatoria. Ehkä siinä on ripaus iän tuomaa seesteisyyttä, mutta Kreatorin kohdalla seesteisyys ei suinkaan tarkoita luopumista.