AAVIKKO: Multi Muysic

Arvio julkaistu Soundissa 12/2000.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
Harvoin on Härmässä listahömpän ulkopuolelle suunnattua albumia hinkattu samanlaisella hartaudella kuin Aavikon kolme vuotta sitten ilmestyneen Derek!

Arvio

AAVIKKO
Multi Muysic
Hawaii Sounds

Harvoin on Härmässä listahömpän ulkopuolelle suunnattua albumia hinkattu samanlaisella hartaudella kuin Aavikon kolme vuotta sitten ilmestyneen Derek! levyn seuraaja Multi Muysicia. Mutta paljon on bändissä ehtinyt sillä välin tapahtuakin. Toinen urkuri Antti Koivumäki on korvattu Paul Staufenbielillä, rumpali Tomi Leppänen tekaisi Custom Drummer Meets DJ Monster -ep:n ja kipaisipa Aavikko soittamassa kesken levynteon Islannissa asti. Helpotusta ovat toki tuoneet pari välissä julkaistua ep:tä, joista erityisesti Oriental Babyn vahvan tummasävyiset biitit pistivät epäilemään, että Savon tärkeimmän vientiartikkelin parhaat hetket ovat vielä edessäpäin. Kaikkien odotusten voi kuitenkin kuitata täyttyneen, sillä Multi Muysic on Aavikon paras levy. Sillä trio laajentaa repertuaariaan ja yhdistää aiemman tuotantonsa parhaat piirteet. Derek! -levyltä tuttua höpsöä lo-fi -iloittelua levyltä löytyy enemmän mitä eeppinen, kokopitkälläkin mukana oleva Viitostie -ep:n nimiraita lupaili. Ainoana Aavikon laulettuna kappaleena oodi Itä-Suomen valtatielle silti pysyy.
Ikään kuin Aavikko olisi oberführer ja pääbiisintekijä Tomi Kososen johdolla aikuistunut. Biiseistä puuttuu hassut soundiratkaisut ja efektit, mutta muikeaa virnettä suupielestään yhtye ei silti ole onneksi kadottanut. Toivottavasti kukaan ei enää pidäkään Aavikkoa kylähullumaisena kuriositeettina vaan ryhmänä vakavasti otettavia muusikkoja, jotka ovat yhtä lailla kotonaan puolalaisen hotellin aulabaarissa (Omavastuualue), olympiatunnelmissa (Seoul ´88) kuin siellä viitostielläkin. Sattumalta ei Multi Muysicin kakkosraita ole kastettu New York-London-Siilinjärvi-Tokyoksi. Kosmopoliittejahan nämä veijarit ovat! 

Lisää luettavaa