Arvio: Dragonforce on paremmassa iskussa kuin vuosiin – Herman Lin kitarataituruus hämmästyttää

Arvio julkaistu Soundissa 3/2024.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Dragonforce
Warp Speed Warriors
Napalm

Dragonforce löi itsensä läpi kolmannella levyllään Inhuman Rampagella (2005). Siitä lähtien bändin nopeatempoisen ja melodisen power metalin konseptia ei juuri olla muutettu, eikä muuteta Warp Speed Warriorsillakaan. Yhden yllätyksen levy kuitenkin tarjoaa; se on parasta Dragonforcea pariin kymmeneen vuoteen.

Johtuuko tavallista pidemmästä levytystauosta, mutta Warp Speed Warriors tekee edeltäjiään viimeistellymmän vaikutelman. Kappalemateriaali on erinomaista ja levyn soundit ovat yhtä aikaa raskaat ja pop-henkiset. Fear Factoryakin tuottanut Damien Rainaud on onnistunut tuomaan Dragonforcen soundiin sopivaa lisäpotkua.

Bändin valttikortti on kuitenkin aina ollut kitaristi Herman Li. Mistään stevierayvaughanmaisista nyansseista ei ole kyse, mutta tilutuksessa mies on ehdotonta maailman huippua. Ei ole sattumaa, että Dragonforce on nykyään parhaiten tunnettu Guitar Hero -pelin kuuluisimman biisin Through The Fire And Flamesin esittäjänä.

Yngwie Malmsteenin ja Van Halenin kulta-aikoihin Li olisi ollut supertähti. Vaikka kitarasankarien aikakausi onkin ohi, on Astro Warrior Anthemin yli-inhimillisen nopeasti ja tarkasti soitettu soolo silti ehdottomasti kuulemisen arvoinen.

Lisää luettavaa