Arvio: Disturbed on jämähtänyt maneeriensa vangiksi – Divisive on kaavamainen ja persoonaton levy

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Disturbed
Divisive
Warner

Disturbed oli vuonna 2000 ilmestyneellä debyyttilevyllään mielenkiintoinen, oman tunnistettavan tyylin ja soundin omannut yhtye, joka onnistui erottumaan monista muista nu metal -lokeroon niputetuista aikalaisistaan. Ensimmäisellä kolmella levyllä oli mukavasti puhtia ja sopivasti vaihtelua, mutta sitten Disturbedille kävi kuten monille muillekin, eli yhtye jämähti oman tyylinsä ja maneeriensa vangiksi tarjoten muutamia valonpilkahduksia lukuun ottamatta lähinnä moneen kertaan kuultua saman toistoa levy levyltä.

Kahdeksannen Divisive-albumin avausraita Hey You on jo niin täysin kaavamainen, kliseinen ja persoonaton Disturbed-kappale, että odotukset loppulevyä kohtaan eivät varsinaisesti kasva. Eikä albumi lopulta mitään uutta ja yllättävää tarjoakaan.

Divisiven valonpilkahdukset ja edes jollain tavalla erottuvat biisit ovat Unstoppable ja Part Of Me lähinnä c-osiensa ansiosta sekä Don’t Tell Me, jolla vieraileva Ann Wilson nostaa kappaleen tasoa pari pykälää ylös.

Mikäli Disturbedin levyt ovat tähänkin asti kolahtaneet, kolahtaa myös Divisive, eikä siinä sinänsä mitään vikaa olekaan. Syvempiä kiksejä ja säväreitä kannattaa kuitenkin etsiä jostain muualta.

Lisää luettavaa