DISTURBED: Asylum

Arvio julkaistu Soundissa 9/2010.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Disturbed joutui tekemään edellisen levynsä Indestructible (2008) suoraan pitkien kiertueiden päätteeksi, mikä näkyi sen laadussa. Se ei kuitenkaan tuntunut hidastavan menestystä, kun Disturbed jälleen kerran valloitti Bill­boardin ykkössijan.

Arvio

DISTURBED
Asylum
Warner

Disturbed joutui tekemään edellisen levynsä Indestructible (2008) suoraan pitkien kiertueiden päätteeksi, mikä näkyi sen laadussa. Se ei kuitenkaan tuntunut hidastavan menestystä, kun Disturbed jälleen kerran valloitti Bill­boardin ykkössijan. Asylum-levyn säveltämistä varten varattiin hieman enemmän aikaa, ja nyt Disturbed tuntuu taas kerran löytäneen kiinni jutun juonesta.

Disturbed on kehittänyt oman tunnistettavan tyylinsä soittaa raskasta rockia ja luottaa siihen kautta linjan. David Drainmanin nakuttava laulurytmitys ja David Doneganin persoonallinen riffittely ovat erinomainen yhdistelmä, ja viimeistään yhtyeen rento soittotyyli erottaa Disturbedin aikalaisistaan. Yhtyeen materiaaliin ei mahdu nopeita kappaleita ja myös Asylum-levy on tuttua keskitempoista jyräystä.

Tällä kertaa Disturbed ei tyydy vähään, vaan tekee rohkeasti mahtipontisia kertosäkeitä. Musiikki on yhä enemmän laulumelodioiden varaan perustuvaa, mikä on ohjannut kappaleet astetta kevyempään suuntaan ja kauemmas alkuaikojen metallisesta meiningistä.

Disturbed on nyt uransa lakipisteessä, jossa seuraava looginen kehitysaskel olisi palkata bändin ulkopuolinen tuottaja. Seuraavaksi nimittäin kaivattaisiin jotakin uutta.

Lisää luettavaa