BEYONCÉ: Beyoncé

Arvio julkaistu Soundissa 1/2014.
Kirjoittanut: Juho Kankaanpää.

Arvio

BEYONCÉ
Beyoncé
Sony

Beyoncé Knowles on siirtynyt kauas ensimmäisen sooloalbuminsa Dangerously In Loven pikkutuhmasta groovesta. Laulajattaren viides studioalbumi on kylmän synteettinen: klubibiitit ovat agressiivisen päällekäyviä ja taustat läpeensä elektronisia. Jotkut sovitukselliset ratkaisut tuovat mieleen jopa Burialin tai The Weekndin.

14 uuden kappaleen lisäksi jo paljon kohinaa aiheuttanut albumijärkäle sisältää 17 musiikkivideota erillisellä dvd:llä. Levottomien ja provokatiivisten videoiden mukaan elämä on pelkkää hedonistista mässäilyä. Samanlaisen vaikutelman saa myös monista sanoituksista. Se paikoin kiehtoo ja paikoin puistattaa.

Levyntekoon on osallistunut liuta menestyjiä: Jay-Z:n ja Beyoncén yhteinen Drunk In Love on vahva näyte siitä, kun kaksi vuosikymmenen suurta musiikkivaikuttajaa lyöttäytyy yhteen. Justin Timberlaken kädenjälki taas kuuluu Blow’n ilkikurisissa R&B-rytmeissä.

Hittimateriaalia siis piisaa aina Partitionin lattiaa tärisyttävästä bassolinjasta Hauntedin teatraaliseen paisutteluun. Musiikkivideoista edukseen erottuu yksinkertaisuudellaan Houstonin kaduilla kuvattu No Angel.

Jumalattoman kuran ja suureellisten hittien raja on häilyvä, mutta tällä levyllä röyhkeys ja pinnallisuus toimivat.

Lisää luettavaa