Brittipopin kummajainen täytti 20 vuotta – Placebo juhlii pyöreitä kokoelmalla

Placebo
A Place For Us To Dream
Universal

Parikymppinen Placebo peilaa hulluja vuosiaan tuplakokoelmalla. Ensisilmäyksellä käy selville paketin suurin erhe: kappaleet eivät ole kronologisessa järjestyksessä ja yllättävän hieno Johnny And Mary -veto puuttuu. Bändille täytyy silti kohottaa malja ansiokkaasta ja kehitystä osoittaneesta elämäntyöstä.

A Place For Us To Dream pitää sisällään brittipop-kummajaisena syntyneen, rakastat/vihaat -yhtyeen arkkityypiksi kasvaneen ja vakavoiduttuaan vakavasti otetun trion isoimmat hitit, sinkkujen b-puolia, covereita, uusia versioita sekä tuoreen kelpo raidan Jesus’ Son. Placebon parhaat biisit kuten Every You Every Me, Special K, The Bitter End ja Song To Say Goodbye ovat jakautuneet tasaisesti eri albumeille, mutta kyllähän Once More With Feeling -kokis (2004) ehti niputtaa niistä lähes kaikki.

Julkaisun esillepanoa voi kritisoida siksikin, että kireän Placebo-ensilevyn (1996) biisin naapuriksi on lähes poikkeuksetta pitänyt laittaa kappale tältä vuosikymmeneltä. A Place For Us To Dream on kokoelmalevynä epävakaa ja välinpitämätön, mutta niinpä on tupannut olemaan esittäjänsäkin.