CATS ON FIRE: The Province Complains

CATS ON FIRE
The Province Complains
Marsh Marigold

Oletteko viime aikoina tulleet ajatelleeksi, että jotkut sentään tekevät ja julkaisevat musiikkia muistakin kuin kaupallisista syistä ja tähteyden toivossa? Kuten vaikka siksi, että he ovat joskus sattuneet rakastumaan Feltin kokeelliseen nynnypoppiin ja Stuart Murdochin tarinoihin.

Kun Musexin kaltaiset instanssit lapioivat rahaa muodikkaan hevin ja väljähtyneen jatsin viemiseen, kaukana iltapäivälehtien otsikoista tehdään juuri sitä myyräntyötä, mitä on aina tehty. Vaasasta vuosien mittaan Turkuun valunut Cats On Fire -nelikko esimerkiksi julkaisee albuminsa saksalaisella pienmerkillä ja tekee enemmän keikkoja Britanniassa kuin kotimaassaan. Yhtyeen helisevä ja kirjallinen musiikki ei ole muodikasta missään, mutta maailman makuuhuoneisiin sillekin on varmasti yleisönsä ripoteltu.

Esimerkiksi valssaava Heat And Romance sekä huolellinen Mesmer And Reason ovat juuri sellaisia näyttöjä, joilla särjetään sydämiä herttaista kitarapoppia rakastavien nuorien joukossa ja herätetään huomiota C86-kasettia edestakaisin kelailevien vanhusten keskuudessa. Sävellykset ja sovitukset toimivat kautta linjan, mutta sanoitusten kulmikkuus kielii liiasta kynän pureskelusta.