CIRCLE: Tulikoira

CIRCLE
Tulikoira
Ektro

Jussi Lehtosalo, tuo Porin Karhu, on intoillut heavy rockista nyt viitisen vuotta. Pyhiinvaellusmatkat alan festareille Saksaan ja Ruotsiin sekä levykokoelman kartuttaminen ovat jättäneet jälkensä myös hänen yhtyeidensä musiikkiin. Pharoah Overlord ei ole riittänyt enää hetkeen, vaan raskaan rockin kaivosta kannetaan vettä myös Circlen juotavaksi.

Mika Rättö on toiminut Lehtisalon sparrauspartnerina jo pitkään. Kun hän vieraili Soundin toimituksessa viime tammikuussa "Neljäs sukupolvi" -haastattelusarjan tiimoilta, oli Circlen seuraavaan Tampereen esiintymiseen aikaa kutakuinkin viikko. Lähtiäisiksi Rättö sanoi menevänsä kotiin päästyään säveltämään Jussin kanssa kyseisen keikan ohjelmiston.

Kyseinen annos tarjoillaan levyllä nimeltä Tulikoira. Uusin lenkki Circlen loppumattomassa albumiketjussa nostaa mieleen Deep Purplen, Nazarethin ja Black Sabbathin. Krautrockiin alkuun assosioitunut yhtye onkin nyt kiinnostavassa vaiheessa evoluutiotaan. Vuoden 2005 lopulla Circlestä näyttää tulevan Suomen Kyuss. Sen verran tyhjäkäyntiä Circlen metallitotuudesta kuitenkin löytyy, ettei kyytiin pääse heittäytymään aivan sataprosenttisella antaumuksella.