THE CORAL: Distance Inbetween

THE CORAL
Distance Inbetween
Ignition

The Coral tekee komean paluun. Aikaisemmilla levyillään muun muassa psykedeliaa, 60-lukua, spagettiwesterniä ja progea yhdistellyt kameleonttiviisikko on viiden vuoden mittaisen taukonsa aikana karsinut musiikillisia rönsyjään ja julkaissut klassisen rockalbumin. Sellaisen joita vajaat puoli vuosisataa sitten julkaistiin.

Kun 2000-luvun alussa The Coral ihastutti musiikillisella monipuolisuudellaan ja kauniilla kukkaismelodioillaan, seitsemännellä studioalbumillaan yhtye tarjoilee hypnoottista groovea, vaeltavia stemmalauluja ja väärinpäin käännettyjä kitaravingutuksia. Jos uskoisi paholaisen kanssa tehtäviin sopimuksiin, voisi hyvinkin kuvitella James Kellyn ja kumppanien viimeinkin allekirjoittaneen sellaisen.

Mystisyyttä ja vaaran tuntua siis piisaa. Yhtyeen soitto on irtonaisempaa kuin koskaan, ja onkin helppo uskoa bändin ilmoitusta, jonka mukaan Distance Inbetweenin kappaleet äänitettiin livenä ja pääosin yhdellä otolla. Levy on silti kaukana raakilemaisesta tai keskeneräisestä.

Elämme aikaa, jolloin The Coralin perinteitä kunnioittava soitto kuulostaa tuoreemmalta kuin valtaosa ajanmukaiseksi tarkoitetusta musiikista. Se on aika hienoa.