THE CORAL: Magic & Medicine

THE CORAL
Magic & Medicine
Deltasonic

The Coralin kakkoslevy on odotellut julkaisuaan jo pitkään, mutta levy-yhtiön asettamista aikatauluista johtuen se näkee päivänvalon vasta nyt. Magic & Medicine vahvistaa entisestään debyytin luomaa kuvaa yhtyeestä, joka tallaa brittiläisellä musiikkikentällä täysin omia polkujaan. Kun suuri osa saarivaltakunnan bändeistä vannoo yhä jääräpäisesti tylsänpulskean kaljoittelurokin nimeen, löytyvät The Coralin ilmeisimmät vaikuttajat eri suunnalta.

The Zombiesin, Loven, Captain Beefheartin ja Syd Barrettin aikaisen Pink Floydin kaltaisten psykedelia- ja fantasiapopin aarreaittojen hyödyntäminen 2000-luvun popmusiikissa on ollut yllättävänkin vähäistä. Parasta The Coralin tapauksessa on kuitenkin se kekseliäisyys, jolla nämä eilispäivän mausteet sulautetaan bändin omaan sointiin. Temput ovat tutunoloisia, mutta käyttötapa ei.

Kun kyseessä on hädin tuskin parikymppiset jätkät, kaikki puheet seestymisestä voi jättää omaan arvoonsa, mutta Magic & Medicine on kiistämättömästi debyyttiä rauhallisempi pitkäsoitto. Dreaming Of Youn tai Skeleton Keyn kaltaisia rämistelyjä ei siltä liiemmin löydy, vaan tunnelma on kauttaaltaan hyvin vapautunut, jopa letkeä. Onneksi tämä muutos ei ole syönyt murustakaan The Coralin kiehtovuudesta. Esimerkiksi käy loistava biisikolmikko In The Forest, Secret Kiss ja Pass It On, joiden kaikkien toteutus on äärimmilleen riisuttu, mutta sitäkin tehokkaampi. Ainoa suora linkki debyyttiin on railakas Gypsy Market Blues.

Magic & Medicinen kaltaiset levyt ovat nykypäivänä harvinaista herkkua. Autenttisen käsityön henki yhdistettynä ensiluokkaisiin kappaleisiin ja vakaaseen soitannolliseen puoleen takaavat, että The Coralin ura ei ensimmäiseen takaiskuun kaadu. Vielä sitä ei horisontissa edes näy.