DARKTHRONE: The Cult Is Alive

DARKTHRONE
The Cult Is Alive
Peaceville

Kuvittele eläväsi maailmassa, jossa on vain yksi todellinen black metal -bändi. Tuo bändi on Darkthrone. Monet muut ovat kävelleet valitsemallaan tiellä harhaan, mutta Darkthrone ei ole koskaan horjunut. Sillä on takanaan yli kymmenen levyä, joista neljä seisoo genren historiassa sivuuttamattomina merkkipaaluina. Kukaan muu ei ole vastaavaan pystynyt. Nyt, kun muita ei enää ole, Darkthrone on yksin.

The Cult Is Alive osoittaa konkreettisesti, miksi liki 20-vuotias Darkthrone on yhä black metallin ikoni. Levy ei ole uusi A Blaze In The Northern Sky, mutta siltä henkii edelleen se tunnelma, joka puhalsi aikanaan selittämättömällä vimmalla koko Norjan yli. Klassikot on jo tehty, mutta Darkthronen tinkimättömyys on koko ajan säilyttänyt yhtyeen jalostetussa Celtic Frost -soundissa piilevän alkukantaisen voiman.

Asenteeltaan The Cult Is Alive on anarkistinen, suorastaan punk-henkinen, ja sen vahvasti alkoholinkatkuinen lähestymistapa toimii luontevana jatkeena Hate Themin ja Sardonic Wrathin siloittelemattomalle linjalle. Tai kuten Darkthronen kotisivuilla sanotaan: ”We are still performing metal.”