BEFORE THE DAWN: Soundscape Of Silence

BEFORE THE DAWN
Soundscape Of Silence
Stay Heavy

Asiat alkoivat edetä Before The Dawnin kohdalla vasta, kun bändi vaihtoi levy-yhtiötä ennen edellisen levynsä Deadlight (2007) julkaisemista. Tuomas Saukkonen tuntuu tuotteliaalta kaverilta, kun jo nyt on uusi pitkäsoitto tiedossa ja sivussa on jälleen syntynyt materiaalia parille muullekin bändille.

Levyn otsikko on kiehtovasti ristiriidassa sisällön kanssa. Hiljaisuuden äänimaisemien ei kuvittelisi olevan niin tymäkkää murinaa, jota bändi lanaa levylleen. Before The Dawn on pyyhkinyt goottimetallin hilsettä olkapäiltään, mutta se ei ole puhdasoppinen death-yhtyekään. Joka tapauksessa musiikillinen linja on kohdallaan ja napakasti vatupassissa. Oikeastaan ainoa ongelma syntyy materiaalin tasalaatuisuudesta. Biisit kuulostavat lähes yhteen muottiin puristetuilta, ja silloin sinänsä hienot kappaleet menettävät tehoaan.

Ehdottomasti levyn parasta antia on Lars Eikindin puhdas laulu, jossa on voimaa ja soinnillisuutta. Hänen äänenvärinsä loihtii jännittävän tason myös mättöbiiseihin puhumattakaan niistä rauhallisemmista jaksoista. Aina ei tarvitse karjua tullakseen kuulluksi.