BEFORE THE DAWN: Deathstar Rising

BEFORE THE DAWN
Deathstar Rising
Stay Heavy

”Before the dawn, I hear you whisper”, tyylitteli Rob Halford aikanaan. Death­star Risingin aamupusu ja jäähyväiset muiskaistaan äänekkäämmän kuiskauksen kera, sillä vaikka Before The Dawn vaalii myös kauneusarvoja, tahtipuikko heiluu mörinän ja raskaiden kitaroiden vauhdissa.

Radioasemarockiin tottuneiden korvissa Before The Dawn lienee silkkaa murhaa, mutta melodisen deathmetallin kentässä ja metallissa laajemminkin Deathstar Rising on pirteää ja lähes hymyillen piirtyvää musiikkia, jossa on sovituksellista syvyyttä ja perusasiat takuuvarmasti kunnossa. Biisintekijä Tuomas Saukkosen murina ja basisti Lars Eikindin kuulaan puhtaat laulut on parsittu esimerkillisesti yhteen ja lauluvuorottelu on luontevaa. Taitamatto­mien käsissä sama tyylikeino tuntuu huteralta ja väkisin toisiinsa liimatulta.

Silti en mahda mitään sille, että tyylikkyydestä, näkemyksestä ja jatkuvas­ta tason nostosta huolimatta Before The Dawn kuulostaa tuikitavalliselta, turvalliselta ja helpolta orkesterilta. Tämä varmaankin johtuu siitä, että bändin edustamaa melodista death-vaikutteista metallia on maailmalla ollut ja on edelleen liikkeellä valtavasti. Ei läheskään aina näin taidokkaasti toteutettuna, mutta kuitenkin.