BEFORE THE DAWN: 4:17 am

BEFORE THE DAWN
4:17 am
Locomotive

Before The Dawnin debyytti My Darkness päättyi biisiin 4:16 am. Uusi levy alkaa minuutin päästä, ja aikamääre kuvaa hyvin koko levyä. Sitä hetkeä, jolloin yö alkaa taittua aamuksi, valo alkaa voittaa pimeää. Before The Dawnin alakuloinen metalli on jähmettynyt noihin aamun ensimmäisiin hetkiin, koska se ei halua, että yön synkkyys väistyy kokonaan. Suru riipaisee syvemmältä yön hämyssä.

4:17 am on edeltäjäänsä gootimpi levy, mutta ei tarttuvassa goottirock-mielessä, vaan sävyissä ja tunnelman pitkityksissä. Itse asiassa debyytti oli iskevämpää ja helpompaa tavaraa Seraphimin ja My Darknessin kaltaisten rapeampien biisien ansiosta.

Verkkaisella kädellä soitetut rytmikitarat luovat suomalaista gootti-ilmapiiriä, kun taas Entwinen ensimmäisellä levyllä laulaneen Panu Willmanin puhtaan laulun ja Tuomas Saukkosen ärjäisyn siitos liittää Before The Dawnia enemmän Ruotsin synkistelijöihin.

4:17 am palkitsee kärsivällistä kuulijaa, mutta Seedin hienosti nousevan kertosäkeen kaltaisia oivalluksia kaivattaisiin lisää, jotta saataisiin elävyyttä tasapaksuksi jäävään tapahtumasarjaan. Soundillisesti 4:17 am:ssä on esimerkillistä syvyyttä ja levy onkin ammattimaisempi kuin My Darkness. Harmi vain, että se on myös vaisumpi.