THE DIVINE COMEDY: Bang Goes The Knighthood

Arvio julkaistu Soundissa 5/2010.
Kirjoittanut: Timo Harjuniemi.

Vanha kunnon Neil. Bang Goes The Knighthood on mahtailevan The Divine Comedy -nimen takana mestaroivan Neil Hannonin kymmenes albumi, eikä sitä voisi erehtyä luulemaan kenenkään muun levyksi.

Arvio

THE DIVINE COMEDY
Bang Goes The Knighthood
DCR

Vanha kunnon Neil. Bang Goes The Knighthood on mahtailevan The Divine Comedy -nimen takana mestaroivan Neil Hannonin kymmenes albumi, eikä sitä voisi erehtyä luulemaan kenenkään muun levyksi. The Divine Comedyn elegantin popin omimmat elementit – samettiset orkestroinnit, tarkoituksellisen pompöösit melodiakulut ja lyyriset viisastelut – tököttävät tiukassa.

Bang Goes The Knighthood tuskin jää Hannonin monumentiksi, mutta tyylikäs ja tasapainoinen poplevy se yhtä kaikki on. Kaikkein huikentelevaisimmat ideat on hylätty suosiolla ja estradi varattu klassiselle laulunteolle. Hannon viihtyy mitä moninaisimpien aiheiden äärellä: The Complete Bankerilla diagnosoidaan finanssikriisin arkkitehteja, At The Indie Disco on vihkiytynyttä kuulijaan hellivää popreferenssien virtaa ja Have You Ever Been In Love on sydämellisen hupsu, aivan kuin kappaleen nimikin jo vaatii.

Paras on säästetty viimeiseksi: levyn päättävä I Like on lauluharmonioineen niin arkkityyppisen ylevöittävä veisu, että se onnistuu tiivistämään jotain olennaista popmusiikin olemuksesta. 

Lisää luettavaa