DON JOHNSON BIG BAND: Fiesta

DON JOHNSON BIG BAND
Fiesta
Beat Back

Meksikolaiseen mytologiaan löyhästi nojaava Don Johnson Big Bandin viides albumi Fiesta on täydellinen fiilistelyalbumi syksyn pimeneviin iltoihin. Sohvan kulmassa viltin alla singlekappale Living The Lifen smooth jazzia kuunnellessa voi vielä tuntea kevyen kesätuulen vireen kasvoillaan ja melkein maistaa kesän viimeiset mansikat huulillaan.

Fireworks-kappaleessa englanniksi esitetyn suomalaisen räpin pioneerin Tommy Lindgrenin hypnoottinen flow maalailee sellaisia mielikuvia, että fuksianväriset ilotulitukset tummalla yötaivaalla voi melkein nähdä. Ihanassa Same Blue -balladissa, jossa vierailee nuori laulaja-lauluntekijä Selja Sini, on tavoitettu herkkyys, joka saa sydämen miltei särkymään. Mutta ei levyltä vauhtia ja vaarallisia tilanteitakaan puutu: hilpeällä ska-poljennolla varustettu avauskappale What Time Is It?!!!??! aloittaa juhlat sellaisella intensiteetillä, että heikompaa huimaa. Koko albumin kuunneltuaan mielen valtaa samalla selittämätön kaihous ja loputon elämänilo.

Don Johnson Big Bandin ollessa kyseessä kenellekään ei tule yllätyksenä, että albumin vierailijalista on pitkä ja vaikuttava. Mukaan on haalittu taas sellaisia suomalaisia eturivin artisteja kuin Verneri ja Ilmari Pohjola, Petteri Sariola, Tuomo Prättälä, Teppo Mäkynen, Juuso Hannukainen, Pekka Kuusisto, Emma Salokoski ja Felix Zenger sekä myös nousevia kykyjä, kuten jo aiemmin mainittu Selja Sini sekä Noah Kin.

Elektronisia soundeja, beatboxingia, räppiä, sampleja ja jazzia tihkuva albumi on jopa melkein liian virheetön ilman yhtäkään turhaa elementtiä. Ja vaikka genrestä toiseen hypellään taas kuin pikku-Liisa ruutua, on kokonaisuus pystytty säilyttämään koherenttina.

Fiesta on elämän, kuoleman, uskon, toivon ja rakkauden ylistys. Se on juhla, jota suositellaan kuunneltavaksi erityisesti etkoilla. Ja jatkoilla.