ELONKORJUU: Footprints

ELONKORJUU
Footprints
Touch

Progen uudessa nousussa sen suomalaispioneereihin lukeutuva Elonkorjuukin liittyy leikkiin. Vuonna 1969 aloittanut ja 2000-luvun alussa vuosien tauon jälkeen aktivoitunut bändi on tehnyt tätä ennen vain kolme studiolevyä ja yhden liven. 2012 ilmestyi neljän cd:n kokoelma.

Footprints niputtaa uusia studio- ja liveraitoja. Suurta eroa osien välillä ei ole, kun livebiiseissä ei juurikaan yleisömelu kuulu. Kaikki on perustaja-kitaristi Jukka Syreniuksen käsialaa miehistön koostuessa bändin veteraaneista. Syreniuksen lisäksi solisteina kuullaan fonisti Jari Perkiömäkeä, koskettimissa vuorotellen Pekka Tyniä ja Jussi Reunamäkeä.

Vokalistina Syrenius on kankeahko, mutta ääni on elämää nähneesti vahva. Se olisi kova sana blueskehissäkin. Kepittäjänä hän on vuolas, melodisen lennokas ja upean svengaava. Otteessa kuuluu Johnny Winter ja John McLaughlinin kaltaiset jatsahtavammat virtuoosit.

Meno painottaa progen sijaan jazzrockia, hetkittäin haksahdetaan turhan viihteellisiin teemoihin. Säkenöivimmin mennään Cloack & The Rubberin live-jamissa, joka liippaa kiinnostavan liki Butterfield Blues Bandin legendaarista Work Song -tulkintaa. Parasta tässä on ehta soittamisen meininki.