FINNTROLL: Visor om slutet

FINNTROLL
Visor om slutet
Spikefarm

Visor Om Slutet -mini yllättää täysin, sillä Finntrollin armoton metalli on tipotiessään. Pääosassa ovat fiilistelevät instrumentaalit, jotka kielivät kokeilunhalusta ja laajemmasta näkemyksestä jopa siinä määrin, että asiaan tiukimmin suhtautuvat fanit voivat olla ihmeissään näiden biisien kanssa. Tosin Finntrollin humppapoljentoiset levyt muovasivat jo kuuntelutottumuksia, joten avarakatseisuuttakin taatusti löytyy. Jos tunnelmasta puhutaan, se narskuttava peikkoarmeija huohottaa koko ajan niskaan, ei sitä karkuun pääse.

Biisit vaihtelevat Försvinn Du Som Lyserin hilpeästä kantrirämäyttelystä Svart Djupin lohduttomaan maalailuun. Bruna Alfons lähenee jo kansallisromanttisia teemoja ja folk-osuudet tuovat mieleen tietenkin Moonsorrow'n. Kaikenkaikkiaan Visor Om Slutetissa on paljon samaa kaikua ja maanläheisyyttä kuin Burzumin Balder's Dödissä ja Hlidskjalfissa, mutta Finntrollin musiikki on haastavampaa. Osa näistä viisuista olisi pitkäsoitolle osuessaan vain hämmennyksen luojia, mutta sitä vartenhan viisaat minilevyjä julkaisevat, että bändin aiemmin yleisölle näkymätöntä puolta saadaan esiteltyä.

Finntroll on kovan paikan edessä jatkosuunnitelmiensa kanssa. Joka tapauksessa Visor Om Slutet olisi mystisyydessään erinomainen alkusoitto uudelle levylle.