FINNTROLL: Nifelvind

FINNTROLL
Nifelvind
Century Media

Nifelvindin avausraita Blodmarsch lupaa hyvää. Jylhä rytmiraita synkän peikkoryhmän rallattelun keralla raapii mukavasti, mutta mitä sitten tapahtuu? Humppakomppi antaa vain odottaa ja odottaa.

Nifelvind nappaa ensimmäiset pisteensä jo sillä, että ilmiselvä humppapoljento on jäänyt taka-alalle. Uudella levyllä Finntrollin folk on kasvanut syvälle metallin sisään ja kansanmusiikkihenki kuuluu lähinnä melodiakuvioissa, jotka nekään eivät ole mitään lainoja, vaan osoituksia yhtyeen kyvystä tarjota uutta ja yllättävää.

Nifelvind vaikuttaa vakavalta levyltä. Jos huumoria on mukaan ympätty, se menee onneksi täysin ohi. Finntrollin uudet sävellykset ovat moni-ilmeisiä, kun yhtye ryydittää niitä laajan skaalan vaikutteilla pitäen silti linjastaan kiinni. Bändi on rakentanut biiseihinsä nerokkaita sovituksia ja mahtipontisuuttakin on riittämiin. Finntroll näyttää tietävän keinot, joilla napataan kiinni takkutukasta ja pyöritetään pitkin tuvan nurkkia niin, että nuttu pölisee.

Finntrollille on povattu levy-yhtiön vaihdoksen myötä enemmän töitä ulkomailla. Nifelvindin kaltaisen levyn kanssa kehtaakin lähteä uusille alueille ripustamaan päitä seipäiden nokkiin.