FINNTROLL: Midnattens Widunder

FINNTROLL
Midnattens Widunder
Spikefarm

Verhot kiinni ja valot pois! Tänä jouluna ei kannata katsella puskiin tontun näkemisen toivossa, sillä liikkeellä on verenhimoinen peikkoarmeija. Finntroll kertoo tarinan ilkimyksistä, joilta et halua saada joulupakettia.
Finntroll on yhdistelmä omituisuuksia: bändi soittaa humppapoljentoista blackiä ja laulaa ruotsiksi. Huumorilevyksihän tuollaista ensin arvelee, mutta Midnattens Widunderin viisut eivät olekaan niin etäältä tai väkisin haettuja. Vakavasti otettavaa musiikkia voi tehdä kieli pitkällä poskilihassakin.
Ruotsin käytön ymmärtää heti sanoituksia vilkaisemalla. Kaukana kaukana metsässä -teemat eivät yksinkertaisesti vakuuttaisi suomeksi, kun soitto pöllyttää välillä kiihkeästi. Humppapuoli kompeissa ja kansanlauluflirttailut koskettimilla tuottavat melkein hyräilykelpoista blackiä, eikä olekaan ihme, että Rivfader ja nimibiisi, joissa yhdistelmä on pisimmällä, innostavat syvimpiin kumarruksiin. Puolen tunnin levyllä on myös täytteen makuista tavaraa, koska tavanomaisempi lähestymistapa ei Finntrollilta niin hyvin luista. Torua ei kuitenkaan uskalla, sillä näiden peikkojen joululihat eivät ole peräisin sioista.