HANGING GARDEN: At Every Door

HANGING GARDEN
At Every Door
Lifeforce Records

Kun bändin nimi on Hanging Garden ja levyltä löytyy The Cure -niminen kappale, tempauksen tarkoitus ihmetyttää kovasti. Onneksi kolmannen albuminsa julkaisseen, raskaasti tunnelmoivan porukan ratkaisuja ei tarvitse muilta osin kyseenalaistaa. At Every Doorilla kypsä tyylitaju on jatkuvasti läsnä.   

Postmetalista ja perinteisemmästä doom-deathista ammentava Hanging Garden jättää jälkensä genreen, jossa väljähtynyttä materiaalia on kuultu ihan tarpeeksi. Bändin oma panos on kuitenkin erittäin vahva. At Every Doorin kappaleissa tapahtuu oikeita asioita ja niissä riittää jännitettä. Alakulonsävyisen maalailun lopputulosta ei jätetä täysin tulkinnanvaraiseksi, vaan Hanging Garden välttää vetämästä liian suuria linjoja ja tykkää koukuttaa kuulijaansa selkein kiintopistein sekä yksityiskohdin.

Albumi on monipuolinen mutta yhtenäinen, helposti lähestyttävä teos, jolla Hanging Garden erottuu massasta edukseen ihailtavin omin ansioin ja ilmaisun raskaudesta tinkimättä. At Every Doorista on hankala olla pitämättä, vaikkei synkkä fiilistelymetalli juuri kolahtaisikaan.