HIM: Love Metal Archives Vol. 1 (dvd)

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2005.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Ville Valon laulu- ja soitinyhtye HIM antoi fanien odottaa dvd-historiikkia, kunnes visuaalista tallennetta oli tarpeeksi. Sitä riittääkin 15 virallisen hittiklipin, seitsemästä konsertista (1998-2004) koottujen live-esitysten ja albumeittain tarjoiltujen bonusten mitalta.

Arvio

HIM
Love Metal Archives Vol. 1 dvd
Sony BMG

Ville Valon laulu- ja soitinyhtye HIM antoi fanien odottaa dvd-historiikkia, kunnes visuaalista tallennetta oli tarpeeksi. Sitä riittääkin 15 virallisen hittiklipin, seitsemästä konsertista (1998-2004) koottujen live-esitysten ja albumeittain tarjoiltujen bonusten mitalta. Valikot ja eri setit on kuvitettu ja koristeltu tyylikkäästi, joten voi kehaista bändin tarjoavan parastaan. Ville Valon tukan pituuden tai kajalin määrän vaihtelut eivät hetkauttele hempeäsydämisen metallisykkeen kantavaa perussoundia. Pohjolan aiheiden ja eteerisen kauniiden mimmien estetiikalla ideoidut ja nätisti videoidut klipit ovat ylitsevaluvaa visuaalista mässäilyä. Niiden kansallisromanttiset tai tummaa rakkautta ja Valo-voimaa hehkuvat visiot pelkistyvät ytimekkäästi konserttien livesoiton ja lahjomattoman kameratyön ansiosta.

Musiikillisesti HIM tarpoo hittitasollaan yksitotisissa melankolisissa sävelkuluissa ja äänialoissa. Näin isoina annoksina kappaleiden venyttelevä sapluuna uuvuttaa väkisinkin, vaikka oppisi yhtymään yleisön laulamiin iskukohtiin. Ahkerasti kelatut coverit, Wicked Game ja Solitary Man, kertovat hyvästä musiikkimausta, mutta eivät sovittamisen taidokkuudesta.

Biisivalikoimassa ei ole muita yllätyksiä kuin ekstroissa Rebel Yell -tulkinta Provinssista sekä akustinen tuokio Saksasta. Varsinaisten videoiden rinnalla voi tsekata Antto Melasniemen (Wicked Game) ja Bam Margeran (Heartache Every Moment) vaihtoehtoiset versiot. Supliikkipuolta tsekataan press kit -haastattelujen ja tietoiskujen muodossa. Hauskaa todeta, kuinka virnuillen Ville töksäyttelee tervejärkisiä lohkaisuja karismastaan sekä yhtyeen eteen avautuneista suuren maailman lupauksista. 

Lisää luettavaa