HYPOCRISY: Into The Abyss

Arvio julkaistu Soundissa 09/2000.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.
Ruotsalainen Peter Tägtgren on melkoinen velho alallaan. Miehen nerous on ollut jopa koitua hänen bändinsä kohtaloksi, mutta onneksi työnteko on jatkunut. Toisinaan on tuntunut siltä, että maestro ei oikein saa nuotteja haltuunsa pyrkiessään tekemään elämää suurempaa metallia.

Arvio

HYPOCRISY
Into The Abyss
Nuclear Blast

Ruotsalainen Peter Tägtgren on melkoinen velho alallaan. Miehen nerous on ollut jopa koitua hänen bändinsä kohtaloksi, mutta onneksi työnteko on jatkunut. Toisinaan on tuntunut siltä, että maestro ei oikein saa nuotteja haltuunsa pyrkiessään tekemään elämää suurempaa metallia. Useimmilla kerroilla se on onnistunut.
Into The Abyss on jälleen uljas näyttö siitä, miten Tägtgren jalostaa pohjoismaisen melodia- ja melankoliatajun parhaimpia hedelmiä raakaan metalliin. Hypocrisy laskettelee tanakkaa rytmiä, joka toimii pohjana koruttomille, mutta sävykkäille melodioille. Hypocrisyn biiseissä on jotakin samaa kuin norjalaisilla black-ryhmillä, mutta Tägtgrenin joukkio osaa kuulostaa hienolla tavalla ilkeältä naapurimaan mustaa romantiikkaa kuvailevien bändien rinnalla.
Into The Abyss ei ole samalla tavalla vihainen levy kuin jotkin edeltäjänsä, mutta ahdistusta ei pidä nytkään puuttuman. 

Lisää luettavaa