IRINA: Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista 2002-2010

IRINA
Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista 2002-2010
Capitol

Irinan albumikvartetti Vahva (2004), Älä riko kaavaa (2005), Liiba laaba (2007) ja Miten valmiiksi tullaan (2009) on laadukas sarja kotimaista popmusiikkia. Apulannan Toni Wirtasen avustamana startanneella urallaan Irina on nyt edennyt ensimmäiseen tilinpäätökseen. Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista on laajempana painoksenaan näyttävä kahden cd:n ja kahdeksan videota sisältävän dvd:n muodostama paketti.

Irinan studiolevyt tulevat koosteella esitellyiksi tasapuolisesti ja kronologisesti edeten. Ensilevyn Kunnon syy -kappaleesta on kuitenkin mukana Maija Vilkkumaan kanssa tehty uusi äänitys. Levyn päättävä Lasse Mårtensonin ja Jukka Virtasen kirjoittama Kristiina Hautala -hitti Kielletyt käskyt on sitä vastoin kokonaan uutta Irinaa. Vahvan kultapainokselle pelastettua Skädäm-lainaa Katujen kuningatar seuraava biisikolmikko Älä sano mitään, Hiljaisuus ja kokoelmalle otsikon antanut Kymmenen kirosanaa on Irinan voimapoppia parhaimmillaan.

Toisella levyllään Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista esittelee aluksi singlebonuksia ja albumeilta yli jätettyjä raitoja. Viime helmikuussa Tavastia-klubilta ikuistettu seitsemän kappaleen liveosuus todistaa Irinan räväkkyyden voivan muuttua yleisön edessä suoranaiseksi raivokkuudeksi. Energisten keikkaäänitysten jälkeen laulajattaren monipuolisuutta valottavat Tilkkutäkki- ja Ipanapa-biisit. Hyvissä ajoin soivat joululaulut tuntuvat sittenkin eksyneen väärään seuraan.