Käännekohdassa suuntana alamäki – Aika ei ole parantanut Oasis-albumia

Oasis
Be Here Now (Deluxe)
Big Brother Recordings

Kun pöhöttynyt Be Here Now ilmestyi vuonna 1997, Oasis oli maailman suurin rockyhtye ja Manchester City pelasi Englannin kakkosdivisioonassa. Kurssit kääntyivät jo hyvän aikaa sitten, ja nyt tästä alkujaankin ylipitkästä kiekosta on katsottu aiheelliseksi tehdä kolmen levyn deluxe-versio. Paketti sisältää uudelleen masteroidun albumin, b-puolia ja muuta oheismateriaalia sekä Noel Gallagherin ja Owen Morrisin Karibialla äänitetyt demot tulevia huumeisia ja riitaisia studiosessioita varten. En usko että julkaisun pariin tulee palattua enää koskaan.

Be Here Now on dokumentti Oasiksesta uransa jyrkässä käännekohdassa. Osa Noelin kappaleista on helvetin hyviä, mutta monet niistä oli kirjoitettu paljon aiemmin. Tarpeesta väsätyn materiaalin ääripää on jotain aivan muuta. Sinkkujen bonusbiiseistä löytyi vielä Stay Young ja Going Nowhere, loput kertovat luovan kauden katkenneen tyystin.

Alun perin Noel Gallagher ajatteli tekevänsä täysin uuden version Be Here Now’sta, muttei jaksanut vaivautua avausbiisiä pitemmälle. Myöskään tähän tuotteeseen ei ole panostettu lainkaan, esimerkiksi kansitekstien kommentit ovat otteita vanhoista haastatteluista.