OASIS: (What’s The Story) Morning Glory?

OASIS
(What's The Story) Morning Glory?
big brother

Kuten liki kaikki 90-luvulla lapsuuttaan viettäneet, myös minä avasin aina koulun jälkeen television katsoakseni Jyrkiä tai MTV:tä. Löysin monet suosikkiyhtyeistäni siveydestään tunnetun Beavis & Butt-Headin kautta, ja Oasiksen kohdalla sarjan protagonistit naljailivat Some Might Sayn kuulostavan turhankin paljon T. Rexiltä. Jälkikäteen ajatelleen kyseiseen huomioon kiteytyy koko Oasiksen ura, sillä yhtyeen kehityskaari on johdettavissa Noel Gallagherin suppeaan levyhyllyyn.

(What’s The Story) Morning Glory? on kuitenkin klassikko, jonka kuulemiselta ei voinut aikanaan välttyä. Uusintapainos kattaa kaksi kappalejärjestykseltään turhauttavaa bonuslevyä, jotka demojen ja livepätkien ohella sisältävät usein varsinaiset singleraidat päihittäviä b-puolia. Legendaariselta Knebworthin keikalta taltioidut kappaleet mykistävät. Niiden kuunteleminen myös turhauttaa, sillä yhtyeen ura oli siitä eteenpäin lähes pelkkää alamäkeä.

Oasis oli lyhyen hetken ajan tärkein − vaan ei paras − aikansa bändeistä, ja levyn päättävän Champagne Supernovan aikana tekeekin mieli avata lager, lähettää viesti muille kaupungin ääliöille ja lähteä vittuilemaan kantakapakan portsarille.