OASIS: Definitely Maybe

OASIS
Definitely Maybe
Big Brother Recordings

1990-luvun puolivälissä Oasis oli hetken aikaa parasta, mitä rockmusiikilla oli tarjota. Tätä voi välillä olla vaikea muistaa, varsinkin kun yhtyeen loppuvuosien keskinkertaisia rocklevyjä suurempaan rooliin nousivat Gallagherien urpoveljesten keskinäiset riidat.

Jo Definitely Maybe -debyytillä palaset olivat asettuneet kohdilleen. Rock’n’Roll Star, Shakermaker ja Live Forever taistelevat epäilemättä kärkisijasta kaikkien aikojen parhaan debyyttilevyn aloituksesta. Myös loppualbumi on kauttaaltaan tarttuvaa, yksinkertaista ja ennen kaikkea häpeilemättömän röyhkeää rockmusiikkia.

Albumin 20-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistu remastered-versio tarjoaa alkuperäisen levyn lisäksi lisämateriaalia kahden bonuslevyn verran.

Ensimmäiselle on koottu singlejen b-puolia ja extraraitoja. Toinen kiekko sisältää ennen julkaisemattomia demoja, poisjääneitä ottoja ja liveäänityksiä. Kokonaan uusia kappaleita ei kuulla.

Keskiverokuulijalle arkistojen kätköistä kaivetut demot antavat hyvin vähän. Sen sijaan monet sinkkujen b-puolet saavat ihmettelemään yhtyeen huippuvirettä. Harvalla bändillä on varaa jättää Sad Songin, Fade Awayn ja Half The World Awayn kaltaisia helmiä ulos varsinaiselta albumilta.