OASIS: Lord Don’t Slow Me Down – dvd

OASIS
Lord Don’t Slow Me Down - dvd
big brother

Voisi ajatella, että kiertuedokumenttien katsominen on tylsää touhua. Kun on nähnyt yhden, on nähnyt ne kaikki. Jostain syystä niiden tunnelmaan hukkuminen sujuu kuitenkin yhtä helposti kuin rockbändi eksyy aikavyöhykkeiden väliin.

Baillie Welsh on kuvannut Oasista vuoden 2005 valtavalla maailmankiertueella. Juuri muuta hän ei olekaan tehnyt. Kamerat vain tallentavat keski-ikäistyvän miesjoukon elämää, joka selvästi pitää työstään ja välittää yleisöstään. Takahuoneet, hotellihuoneet, radiohaastattelut ja muu ”oikeasta” maailmasta irrallaan olo riittävät mainiosti mustavalkoisen filmin polttoaineeksi.

Uusia näkökulmia brittirockin jättiläiseen Lord Don’t Slow Me Down -leffa ei tarjoa, vaikka Gallagherin veljekset eivät olekaan alituiseen toistensa kimpussa. Liam sentään on sitä mieltä, että Noelin kannattaisi harkita NME:n kanteen suostumista toisenkin kerran. Our Kidin mukaan se ei ole kovin kunnioittavaa omaa yhtyettä kohtaan, koska paskiaiset antavat levyille niin huonoja arvioita.

Pitkän dokumentin sivussa tarjotaan kokonainen konsertti yhtyeen kotikentältä eli City Of Manchester -stadionilta. Bändi soittaa yllättävän vähän varhaisia suosikkeja ja urposti pukeutunut Liam osoittaa olevansa mainio koomikko. Yleisö näyttää rakkauttaan laulamalla esimerkiksi Cigarettes & Alcoholin ja Don’t Look Back In Angerin niin, että pauhu kantaa taatusti Old Traffordille asti.