LAU NAU: Nukkuu

Arvio julkaistu Soundissa 6-7/2008.
Kirjoittanut: Sami Nissinen.

Arvio

LAU NAU
Nukkuu
Fonal

Jos levyn nimi viittaa sen käyttötarkoitukseen, on se osuva. Kitarannäppäilyjen, viulujen, jouhikoiden, kellojen ynnä muiden pimpparautojen luoma vellova äänimassa hypnotisoi kuuntelijan hitaasti ja levollisesti. Se on mitä parhain sound-track lampaiden laskemista siivittämään.

Nukkuu-albumin viehätys piilee ennen muuta vahvassa kokonaistunnelmissa yksittäisten kappaleiden sijaan, jotka ovat sinänsä vaatimattomia ja aihionomaisia. Toistoon perustuvien sävelmien kiireetön ja tapaileva ote hengittää ja hurmaa kuin nukkuva lapsi, jolle Laura Naukkarisen korkealta kaartavat laulannat toivottavat makoisia matkoja. Niukat synteettiset ääniefektit ja miksausjipot on sijoitettu strategisesti oikeisiin kohtiin. Levyn puolivälin jälkeen musisointi käy astetta levottomammaksi painajaisuneksi, mutta kokonaisuutta rikkovien taideryöpsähdyksien pysytellessä minimissä tekee levyä mieli kuunnella yhä uudestaan.

Paras tunne unen jälkeen on se, että huomaa työstäneensä alitajunnassa kyteviä asioita. Tämä levy jättää juuri tällaisen olon. 

Lisää luettavaa