Levyarvio: Biitit kuin ADHD-oravat – Mike Skinnerin The Streets palaa mixtapella yhdeksän vuoden tauon jälkeen

Arvio julkaistu Soundissa 6/2020.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

The Streets
None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive
Island

The Streets -aliaksen takaa löytyvän Mike Skinnerin – jonka 2000-luvun alun teokset loivat soundin koko aikakaudelle ja omaavat jo kulttistatuksen – uusin on albumin muotoon väännetty kakofoninen mixtape, jota pitävät kasassa Skinnerin tunnistettava anti-flow, kolkot rumpukonesoundit sekä rajoja rikkova tuotanto. Se on ennen kaikkea monitahoinen vierailijalevy, jolta löytyvät niin Tame Impala, IDLES, Ms Banks, Jimothy Lacoste, Hak Baker, Greentea Peng kuin Donae’okin.

Skinnerin dubstep-vaikutteiset biitit hyppivät genrestä toiseen kuin adhd-oravat pähkinäkätköillä. Mixillä mennään popista sekä r’n’b:stä punk rockiin ja grimen kautta aina trapiin ja junkkaan. Multi-instrumentalistin kevyesti töksähtelevän tavaramerkkiräpin teksteissä toistuu jälleen miehelle tyypillinen kyyninen ironia, mutta tällä kertaa myös ajankohtaiset sosiaalisen etäisyyden sekä eristyneisyyden ja kommunikaation teemat. Erityisesti esiin nousevat hänen pohdintansa puhelinten merkityksestä nykyihmisen arjessa.

Brittimusiikin pioneerin julkaisulla on kiistämätön nostalgia-arvo, mutta vasta aika näyttää, mikä tulee olemaan tämän tuotoksen merkittävyys musiikillisesti.

Lisää luettavaa