Levyarvio: Jokaista nuottia myöten harkittua doomia – My Dying Bride hylkäsi sivupolut ja teki hallitun raskaan muotovalion

Arvio julkaistu Soundissa 2/2020.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

My Dying Bride
The Ghost Of Orion
Nuclear Blast

My Dying Briden edellisestä levystä on jo viisi vuotta, mutta bändi jatkaa aika pitkälti siitä mihin Feel The Miserylla jäätiin. Vuosien varrella soundista ollaan karsittu pois kaikki mikä ei palvele kokonaisuutta ja The Ghost Of Orion on vielä edeltäjäänsäkin yhtenäisempi albumi. Jos levy ei murisevine kitaroineen ja melankolisine viuluineen varsinaisia yllätyksiä tarjoa, ei niitä jää kaipaamaankaan. Tarjolla on tunti ensiluokkaista ja viimeisen päälle harkittua doom metalia.

Vaikka Your Broken Shorella alkava ja Your Woven Shoreen päättyvä kahdeksan biisin kokonaisuus onkin selvästi albumiksi suunniteltu, toimii jokainen biisi itsenäisestikin. Aiempien vuosien äänikollaasimaisen maalailun ja kokeilullisten sivupolkujen sijaan My Dying Bride keskittyy nyt saamaan täyden tehon jokaisesta nuotista ja jokaisesta biisistä. Siinä bändi onnistuu vaikuttavasti täsmällisellä, raskaalla ja hallitulla The Ghost Of Orionilla.

My Dying Briden hidastempoinen, koukuton ja paikoin vähän monotoninenkin musiikki voi edelleen olla doom aloittelijoille haastavaa, mutta The Ghost Of Orion on kuitenkin yksi parhaista ja helpoimmista paikoista astua mukaan tämän uniikin bändin maailmaan.

Lisää luettavaa