Levyarvio: Räkäjunttausta ja kaikkea muuta mahdollista boogieta – Rob Zombie on yhä oma sekava itsensä

Rob Zombie
The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy
Nuclear Blast

Pulp-horror-entusiastin ura jatkuu jokseenkin ennakoitavissa merkeissä, ja mihinkäs mörkö karvoistaan pääsisikään. Rähisevää camp-heavya matalaotsaisella vimmalla tahkoava Zombie yhtyeineen on kieltämättä omassa lokerossaan ihan kotonaan. Toisaalta bändi myös roiskii sinne tänne, nyt ehkä aiempaakin suruttomammin.

Hankalan niminen albumi tuo tarjolle takuuvarman räkäjunttauksen lisäksi myös aika paljon muuta: discobiitistä funkin kautta ZZ Top -boogieen. Onpa mukana myös akustista tunnelmointia ja ehtaa punaniskakantria. Synteettinen taustavire on alati läsnä vaikka industrial-vaikutteet onkin monin paikoin haudattu syvemmälle. Melkoinen sekasikiö siis tämäkin on, kun soitinrepertuaarista löytyy sitaria, urkua ja ties mitä vimpainta.

Albumi on paria edeltäjäänsä vireämpää Zombieta. Vaikka perusote on hyvinkin tuttu, meininki on mukavan riuskaa ja parhaimmillaan muistuttaa ilahduttavasti miehen iskevämpää varhaistuotantoa. Elokuvallisen vaaniva Boom-Boom-Boom, jytisevästi käskevä The Eternal Struggles Of The Howling Man ja kaunis välisoitto The Much Talked Of Metamorphosis ovat melko sekavaksi rakentuvan kokonaisuuden kohokohtia.