Levyarvio: Saksan thrash-veteraani liukuhihnalla – Destructionin uusin on tiukka mutta puuduttava

Destruction
Born To Perish
Nuclear Blast

Saksan thrashin big fouriin lukeutuva Destruction on takonut metalliaan jo vuodesta 1982. Pitkään triona soittaneeseen bändiin liittyneen uuden kakkoskitaristin Damir Eskicin ja uuden rumpalin Randy Blackin mukana on tullut lisää vauhtia ja tukevampi soundi. Edelliseen Under Attackiin (2016) verrattuna kyseessä on selvästi modernimpi ja tiukempi kiekko.

Valitettavasti Born To Perish on myös edeltäjiään geneerisempi ja kuulostaa epäilyttävänkin paljon Exodusilta. Destructionin soitto pelaa entistäkin paremmin ja soundit ovat erinomaiset, mutta sävellyksellisesti uusi levy tekee pikaisesti ja liukuhihnatuotantona tehdyn vaikutelman. Sinänsä ihan mukiinmenevät joskin aika mitäänsanomattomat biisit muistuttavat Exodusin lisäksi liikaa toisiaan ja levyn alusta loppuun kuunteleminen on aika puuduttava kokemus.

Muutamista hyvistä riffeistä huolimatta yhdessäkään biisissä ei ole mitään mikä jäisi levyn loputtua mieleen. Lisäksi kuunteluiloa rokottavat kantaaottavat Rotten, Filthy Wealth ja Fatal Flight 17 korneine sanoituksineen. Soolokitaristi Eskicin sijaan Destructionin olisi kannattanut ottaa mukaan joku auttamaan sävellyksissä ja sanoituksissa.