LINKIN PARK: Minutes To Midnight

LINKIN PARK
Minutes To Midnight
Warner

Linkin Park ei ole niitä bändejä, jotka tarttuvat hetkeen ja vetäisevät hommat ensimmäisellä otolla talteen. Jokaista palasta on mietitty antaumuksella, sillä levyä varten kasattiin reilut sata biisi- ideaa, joita pyöriteltiin pitkälti yli vuosi.

Rapin ja metallin sekoittelu on poissa muodista ja Linkin Park liukui genrerajojen ulkopuolelle jo Meteoralla (2003). Minutes To Midnightin osalta rapin ja metallin määritteet rajoittuvat muutamaan helposti soljuvaan hokemaan ja häivähdyksen omaisesti kirskahtavaan kitaraan – ja kummallisesti Iron Maidenin Janick Gersistä muistuttavaan soolotempaisuun In Piecesissä. Mike Shinodan mc-juttelua on selvästi vähennetty.

Vaikka rakennusaineet ovat siis Hybrid Theoryn (2000) jälkeen muuntu-neet, se kaikkein tärkein, biisien päätähuimaava tarttuvuus, on säilynyt Linkin Parkin musiikkia eniten määrittävänä tekijänä. Lauluja nämä herrat osaavat tehdä, ja musiikkia leimaavat erilaiset vaikutteet sulatetaan itsestäänselvästi lipuviin muotoihin. Tuottaja Rick Rubinin valvonnan alla on säilytetty sopivasti särmikkyyttä ja karheutta, mutta enemmän nopeina tyylikeinoina kuin koko ajan läsnä olevina elementteinä. Ja kun tarkkaan kuuntelee, taustalla soi jos jonkinlaista elävöittävää temppua.