Lonkalta parhaat – Kentin uusi kokoelma ei tarjoa yllätyksiä

Kent
Best Of
Sony

Best Of Kent? Jo nimi kertoo, että tässä kokoelmassa on jotain väärin. Tuskin oli yhtye itse ehtinyt paketoida komean uransa viimeisellä levyllään, kun jonossa jo seuraa turhan ilmeisesti sopimusvelvoitteita täyttämään tehty kokoelma.

Ehdin jo hetken innostua, että tämä koostuisi Isolan ja Hagnesta Hillin englanninkielisistä versioista. Ei sentään.

Muistatteko Mustamäen torin piraatti-cd:t? Tämä näyttää erehdyttävästi sellaiselta. On omanlaisensa julkilausuma, ettei potentiaalisesti näinkin ikonisen kokoelman kansilehtisestä löydy muuta kuin kappaleiden tekijätiedot ja sanat pariin biisiin. Niin, ne Då som nu för alltidin ylijäämät eli se ainoa sales point. Hyviä biisejä, joista olisi saanut hyvän ep:n.

Best Ofin biisilistaa ihmeteltiin jo ennakkoon. On siinä ihmettelemistäkin. Tuplan ensimmäinen cd keskittyy viiteen ensimmäiseen albumiin, ja seitsemän seuraavaa kuitataan kahdella kolmanneksella toisesta cd:stä. Jos tämän on tarkoitus olla läpileikkaus Kentin tuotannosta, ei sitä paljon välinpitämättömämmin voisi toteuttaa.

Kentiin vasta tutustuville suosittelen kokonaisia levyjä Isolasta (1997) Du & Jag Dödeniin (2005), faneille viimeisten uusien biisien kuuntelua yksitellen. Ne ovat sen arvoisia, tämä kokoelma ei minkään.