LOW: The Great Destroyer

LOW
The Great Destroyer
Rough Trade

Minnesotan Duluthista kotoisin oleva Low on ehtinyt kymmenen vuoden aikana levyttää jo niin monta albumia, että yhden käden sormet eivät riitä laskemaan. Trio on tullut tunnetuksi erittäin riisutuista sovituksista ja hyvin hitaista temmoista. Ryhmän tuoreinta keitosta hämmentämään on hypännyt muun muassa The Flaming Lipsiin kanssa ällistyttävää jälkeä aikaan saanut Dave Fridmann.

Uusi kokki ja uudet mausteet ovat tehneet erinomaisen hyvää Low'n sopalle. The Great Destroyer sisältää jopa tarttuvia poplauluja ja myös rajuja rockpaloja! Iloiseen tai seesteiseen suuntaan ei kappaleiden kanssa suinkaan ole menty, sillä samalla tavalla kuumeisia ja rikkinäisiä tarinat yhä ovat. Mukaan tullut aggressiivisuus ja ajoittainen kirkkaus tuntuu siltä kuin rauhoittavat lääkkeet olisi jätetty pois ja nyt kolmikon pitäisi oppia elämään ja reagoimaan ilman niitä.

Levyn äänimaailma on huikea. Särökitarat kilpailevat huomiosta rupisten koskettimien ja löysälle viritettyjen rumpujen kanssa. Periaatteessa kokonaisuus on kasattu huolella mahdollisimman huonoista soundeista. Kaiken nitoo yhteen laulaja/kitaristi Alan Sparhawkin useimmiten hyvin eleetön ääni ja sitä tukeva rumpali Mimi Parkerin harmonialaulu.

Jos olisi maltettu jättää pari kappaletta pois, olisin lopputuloksen edessä täysin aseeton. Parhaimmillaan levy on yöaikaan kuulokkeilla kuunneltuna.