MASTERPLAN: Masterplan

MASTERPLAN
Masterplan
Painful Lust

Masterplan niitti alkuvuonna livemainetta kiertäessään Hammerfallin kanssa. Muutenhan mainetta jo on Helloweenista kenkää saaneiden Roland Grapowin ja Uli Kuschin varjolla. Kun laulajaksi on napattu vahvaääninen entinen The Ark -mies Jorn Lande, bassoon ex-Iron Savior Jan S. Eckert ja koskettimiin Axel Mackenrott, on vanhakantaisen hevin perussoitinkokoonpano kasassa.

Masterplania on jo ehditty haukkua turhaksi power-poppooksi, mutta kyllä tässä nimenomaan on kysymys 80-luvun melodisen heavyn herättelystä, vaikka toki uudempia power-maneereitakin hyödynnetään. Avausbiisi Spirit Never Dien laulumelodiat muistuttavat Joe Lynn Turnerin aikaista Rainbow'ta ravakammissa hiteissään ja Kind Hearted Lightin kertosäe on kuin yhdistelmä lyhyttä Gates Of Babylon-rakentelua ja pidempää Gary Mooren Out In The Fields-teemailua. Erityisen selvästi kuuluvat myös 80-luvun alun Whitesnaken vaikutteet, muuallakin kuin loppuballadi When Love Comes Closessa, sillä Coverdale-tyylin lisäksi myös sanoissa kuullaan käärmekaikua.

Bändi on tietenkin valmis jo debyytillään, mutta muutamat tyylionnahdukset olisivat korjattavissa tulevaisuudessa: kipeiten kaipaisi kunnon Hammond-soundia koskettimiin, jotka nyt sätkyttävät "suoraan tehtaalta" -äänineen ikävän powermaisesti. Masterplan imuttaa esikuviaan turhankin läheltä, mutta Helloweenilla on silti tekemistä, ettei jää jalkoihin.

Michael Kiske vierailee. Hohhoijjaa.