MASTERPLAN: Novum Initium

MASTERPLAN
Novum Initium
AFM Records

Ei ole ollut Masterplanil­lakaan helppoa. Mai-nioista levyistä huolimatta orkesteri on kohdannut vaikeuksia, joiden tähden muun muassa keikkailu on ollut ajoittain hankalaa. Roland Grapow on vakuuttanut, että uusiutuneen miehistön johdosta moisia ei tarvitse enää murehtia, ovathan he korkean työmoraalin tekijämiehiä. Bändi nimittäin sai laulajakseen muun muassa Thunder­stonen riveissä vaikuttaneen Rick Altzin ja basistiksi Jari Kainulaisen.

Novum Initium ei periaatteessa häviä edeltäjälleen Time To Be A King (2010). Bändi on säveltänyt järkälemäisiä kappaleita, joiden tehosteet pönkittävät niiden mahtipontisuutta. Ryhmä on edellisillä levyillään löytänyt kappa­leilleen sellaisen sovitusformaatin, joka tekee musiikista suurta ja useimmiten myös kaunista. Vaikuttaa kuitenkin siltä kuin Masterplan pitäisi uutta levyään näytön paikkana. Tämä puolestaan kuuluu kappaleista sovinnaisuutena ja myös varovaisuutena. Novus Initiumia vaivaa suorittaminen. Toki bändi suoriutuu tehtävästään erinomaisesti, mutta levyltä jää kaipaamaan reilumpaa vapautuneisuutta.

Novum Initiumin ei tarvitsisi olla täysin uusi alku, sillä se on selvästikin asettanut yhtyeelle henkisiä barrikadeja, ja varmasti myös uuden kokoonpanon kemia hakee muotoaan. Pikemminkin se antaa lujan lupauksen. Toivoa saattaa, että bändi on seuraavalla levyllään lupauksensa mittainen.