VON HERTZEN BROTHERS: New Day Rising

Arvio julkaistu Soundissa 3/2015.
Kirjoittanut: Antti Ervasti.

Arvio

VON HERTZEN BROTHERS
New Day Rising
Universal

Kuudennella levyllään veljekset ovat kehittäneet soundinsa ja tyylinsä lähes huippuunsa. Nyt oli vain tehtävä niin hyviä biisejä ja niin tiukka kokonaisuus, että sillä taivaat aukeavat maailmalla.

Aika hyvin bändi onnistuukin. Aiempiin vallan mainioihin levyihin verrattuna New Day Rising pistää lähes joka tasolla paremmaksi. Ennen kaikkea melodisuutta, tarttuvuutta ja potkua on tullut aimo annos lisää.

Progesta ei Hertzenien kohdalla voi puhua, vaikka siihen lokeroon bändi maailmalla tahdotaan työntää. Bändi tuottaa hirmuisen monipuolista jälkeä: armottomasta jyrästä Dreamsin kaltaiseen, suorastaan Jellyfishin Bye Bye Byen lailla humppailevaan poppiin, joka on bändille ihan uusi aluevaltaus.

Hieman yllättävä on myös levyn kaari: heviä lähentelevän alkukaksikon jälkeen seuraa seesteinen useamman kappaleen putki. Loppupuolella palataan pauhuun ja jytinään.

Pientä narinaa pitää esittää liiallisesta tuottamisesta. Mahdoton raitojen paljous ei ole aina palvellut tarkoitustaan, vaan paikoin jälki on tukkoista surinaa, vaikka tavoite lienee ollut massiivinen pauhu.

Vähemmän olisi ollut enemmän tälläkin levyllä.

Lisää luettavaa