VON HERTZEN BROTHERS: Love Remains The Same

Arvio julkaistu Soundissa 04/2008.
Kirjoittanut: JARI JOKIRINNE.

Resepti, jonka ytimestä löytyy angstivapaata ja vahvasti 70-luvulle identifioituvaa happorockia, ei kuulosta maamme musiikkikartalla tyypilliseltä menestystarinalta.

Arvio

VON HERTZEN BROTHERS
Love Remains The Same
Dynasty

Resepti, jonka ytimestä löytyy angstivapaata ja vahvasti 70-luvulle identifioituvaa happorockia, ei kuulosta maamme musiikkikartalla tyypilliseltä menestystarinalta. Von Hertzen Brothers on kuitenkin pystynyt tämän paperilla mahdottomalta tuntuvan kuilun ylittämään, sillä bändin toinen levy Approach (2006) rökitti luutuneita ennakkoluuloja isolla kädellä – myyden siinä sivussa varsin kunnioitettavan määrän kopioita. Voidaankin siis sanoa, että Von Hertzen Brothersin nouseminen suomalaisen rockin raskaaseen sarjaan on ollut jokaiselta kantilta katsottuna tervetullut ilmiö.

Love Remains The Samen nimi kumartaa vahvasti Led Zeppelinin suuntaan, mutta sisältönsä puolesta sille löytyy varmasti lähemmäksikin osuvia vertailukohtia. Niiden luetteloiminen tähän yhteyteen ei liene tarpeellista, sillä jokainen edes auttavasti ”progehtavan” rockin historiaa tunteva pystyy poimimaan omaa korvaansa lähimmäksi osuvat esikuvat. Oleellisempaa lieneekin pohtia sitä, millä eväillä von Hertzenin veljekset ilmaisuaan kuljettavat eteenpäin ja mitä uutta annettavaa useaan kertaan tallatulle polulle heillä voisi olla.

Edellä mainittuun kysymykseen Love Remains The Same -kiekko ei suoranaista tarjoa vastausta. Se ainakin on selvää, että Bring Out The Sunia suuremmalla ja mahtipontisemmalla teoksella on enää vaikea yhtäkään levyä aloittaa.

Lisää luettavaa