PELLE MILJOONA: Halki ajan ja rakkauden

PELLE MILJOONA
Halki ajan ja rakkauden
Sound Of Finland

Viime kuukausina Oy:n legendaarisimman kokoonpanon paluukeikkojen ansiosta esillä ollut Pelle Miljoona hakee tällä levyllä uutta ilmettä vanhoille
lauluilleen. Esko Eirolan johtaman JJU-jousiensemblen kanssa ikuistettu Halki ajan ja rakkauden toteuttaa hieman värikkäämmin samaa fuusiota, jota Kauko Röyhkä kokeili Mikkelin kaupunginorkesterin säestämänä albumillaan Zaia (2008).

Uunituoretta Rakkauden karavaani -kappaletta lukuun ottamatta suurista Pelle Miljoona -hiteistä ja osin vähemmän tunnetuista lauluista koostuva levy antaa tekijänsä marinoituneen äänen soida totuttua sävykkäämmin ja pehmeämmin. Ja vaikka jousiorkesteri onkin Pellen rinnalla pääroolissa, niin tilaa jää myös kitarasooloilulle ja etenkin tehokkaasti hyödynnetylle saksofonille.

Sudittujen rumpujen liidättämä ja mustalaishenkisen viulun koristama Hullut unelmat ja huuliharppuineen sekä laulutekstin pientä siteerausta myöten Bob Dylania kunnioittava Kuka sä oot ovat levyn välittömimpiä onnistumisia. Mehukkaat saksofonisoolot tuovat oman mausteensa Vapaus on suuri vankila -biisin kontrabasson ja Gabrielin marimban oheen. Vaikeimmin sulavia esityksiä ovat tarpeettoman hysteerinen Juokse villi lapsi ja Isäntä vei tehtaan pois, jonka realismi istuu huonosti romanttiseen sovitukseensa.

Albumin ainoa mahdollinen päätös on Hyvää yötä maailma, jonka aistikkaat jouset kirvoittavat Pelle Miljoonan laulun ennenkuulumattomaan herkkyyteen.