PINTANDWEFALL: Time Is Right For Romans, Baby

PINTANDWEFALL
Time Is Right For Romans, Baby
GAEA

Soittotaidottomuuden ja lofi-estetiikan riemuvoittona uransa aloittanut Pintandwefall on ehtinyt kolmanteen pitkäsoittoon. Samalla kun musiikilliset kyvyt ovat väkisinkin karttuneet, on myös yhtyeen repertuaari saanut lisää sävyjä. Mikään teknisyyden mestarinäyte ei Pintandwefall vieläkään ole, mutta nyt sen ei tarvitse ripustaa koko tyylipalettiaan pelkän rymistelyn ja hyvän fiiliksen varaan.

Time Is Right For Romans, Baby -levy on bändin katalogissa ensimmäinen teos, joka ei toimi vain nokkeluuden ja puritaanisen indie-yleisön hyvän maun johtimena, vaan oikeasti musiikillisen sisältönsä vuoksi. Hyvä esimerkki tästä on viehättävä King Of All The Animals, kappale joka kuulostaa lähinnä The Go! Teamiltä The Kinks -coverin kimpussa. Myös pari muuta biisiä saa papukaijamerkin kylkeensä, mutta valitettavasti levylle on eksynyt myös nopeasti ohitettavaa materiaalia, kuten lähinnä ärsytystä herättävä nimikappale.

Pintandwefall on ollut kotimaiselle musiikkikentälle varsin virkistävä ilmiö. Se on toiminut puhtaasti omien sääntöjensä mukaan ja muistuttanut  osuvasti siitä, että aina näitä musiikkitouhuja ei saa ottaa niin vakavasti. Tämä alkuperäistä punkhenkeä ilmentävä manifesti lieneekin suurin syy, miksi Pintandwefall tullaan tulevaisuudessa muistamaan.

Muutamista musiikillista pilkahduksista huolimatta on vaikea uskoa, että Time Is Right For Romans, Baby muodostuisi ajan myötä elämää suuremmaksi levyksi kovinkaan monelle. Lukuun ottamatta tietysti tekijöitä ja heidän lähipiiriään.