POPEDA: Museorekisterissä

POPEDA
Museorekisterissä
Poko Records

Aina välillä unohtuu, kuinka hauska ja yllättävä rokkibändi Popeda pohjimmiltaan on. Yhtye, jollaisia ei enää tehdä missään.

Kuuden cd:n Museorekisterissä-boksi avaa ikkunan Popedan rujoon, humoristiseen, outoon ja joskus noloonkin maailmaan. Se sisältää yhtyeen singlet a- ja b-puolineen sekä kaksi levyllistä harvinaista ja ennenjulkaisematonta materiaalia. Mukana tulevan kirjasen tekstistä vastaa pitkän linjan Popeda-asiantuntija Vesa Kontiainen, jonka teksti ei tarjoa varsinaisia yllätyksiä, varsinkaan, jos yhtyeen Ilikeesti kiitää -kirja on luettu.

Alusta loppuun kuunneltuna boksi on yllättävänkin hillitön tapaus. Hitit ja b-puolten hassuttelut rytmittävät toisiaan tavalla, jonka luulisi vetoavan erityisesti faneihin – niihin, joille tämänkaltaisia julkaisuja tehdään. Kronologiseen järjestykseen asetetut singlet kertovat samalla tarinan bändistä, joka kasvoi amatöörimäistä intoa puhkuvasta boogiepumpusta yhdeksi Suomirockin suuruuksista. Boksin harvinaisuuksiin lukeutuu niin demoja, livejä, jääkiekkobiisejä (esimerkiksi puolilegendaarinen Lämmää päähän) kuin covereitakin. Niin sanottua diggarikamaa. Yksi hauskimmista esityksistä on mainoskappaleeksi kirjoitettu Leivonnaisia.

Musiikillisesti Museorekisterissä on kaukana täydellisestä, mutta Popeda-fanille se tarjoaa erinomaisen kattauksen bändin parhaita ja oudoimpia kappaleita.