THE SMASHING PUMPKINS: Oceania Live In NYC DVD

THE SMASHING PUMPKINS
Oceania Live In NYC
Universal

Billy Corganilla on varmasti vaikeaa. Hän ei voi syyttää ketään muuta perustamansa The Smashing Pumpkinsin maineen tahraamisesta viime vuosikymmenellä. Miten siis tehdä itsensä jälleen relevantiksi fanien silmissä? Lainaamalla itseltään, flirttailemalla 90-luvun klassikkolevyjen materiaalin kanssa ja palkkaamalla taustalleen itseään puolta nuoremman taustaköörin, joista jokainen on yhtyeen alkuperäisen inkarnaation fani.

Milton Langen ohjaama keikkataltiointi on visuaaliselta toteutukseltaan mykistävä, eikä äänenlaadussakaan ole mitään moittimisen sijaa. Yhtye itse tuntuu sen sijaan olevan lavalla eksyksissä, alkukankeuden jatkuessa useamman biisin ajan. Takavuosien riehakkuudesta ei ole enää tietoakaan, mutta pikkuhiljaa Corganin kappaleista heijastuu itsekeskeisen kaljupään vanha karisma.

Viime vuonna parhaan levynsä vuosiin (Oceania) julkaissut ja uusitulla kokoonpanolla kiertävä yhtye onneksi välttää comebackin myötä tulleet, myötähäpeää aiheuttaneet Spinal Tap -maneerinsa tyhjänpäiväistä Space Oddity -tulkintaa lukuunottamatta. Suurimmalta osin positiivisesta vaikutelmasta huolimatta yhtye vaikuttaa kuitenkin olevan tänä päivänä pikemminkin Billy Corganin tribuuttiyhtye itselleen.