STONE SOUR: Audio Secrecy

Arvio julkaistu Soundissa 10/2010.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

STONE SOUR
Audio Secrecy
Roadrunner

Stone Sour on toisen Slipknot-sivuprojektin Murderdollsin tavoin jälleen kerran aktivoitunut, kun Slipknot on tauolla. Materiaalia on kertynyt yllin kyllin. Audio Secrecy pitää sisällään 17 kappaletta ja liki 70 minuuttia musiikkia.

Stone Sour on kenties ensimmäinen grungeen ilmaisunsa pohjaava 2000-luvun bändi, joka on onnistunut tekemään erinomaisia levykokonaisuuksia omilla ehdoillaan, sortumatta nostalgiatrippailuun. Jo edellinen levy Come What Ever May (2006) oli hieno albumi, vaikka mukana olikin jonkin verran tyhjäkäyntiä. Audio Secrecy on puolestaan äärimmäisen vahva kokonaisuus, jolta ei löydy mitään ylimääräistä. Jokainen kappale puolustaa omaa olemassaoloaan ylpeästi.

Corey Taylorin laulumelodiat ovat tarttuvia ja kevyempiä esimerkiksi Slipknotiin verrattaessa. Yhtye on saanut musiikkiinsa mukaan Alice In Chains -henkistä mystiikkaa ja jopa itämaisia tunnelmia Led Zeppelinin hengessä, joten pohjatyö on tehty varsin hyvin. Yhtyeen melodiataju on kuitenkin nykypäivää ja täysin ajan hermoilla. Stone Sour on onnistunut tekemään omaperäistä ja tunnistettavaa uutta musiikkia.

Audio Secrecy pitää sisällään toinen toistaan hienompia kappaleita, ja yhtye taitaa niin slovarit kuin rockimmatkin sävelmät. Uusi albumi on kattava dokumentti tämän hetken raskaasta rockista, jossa myös perinteet on nostettu kunniaan. Tästä on vaikea enää parantaa.

Lisää luettavaa