Synkän kiihkeä hurmos tallennettiin nyt myös livelevyksi – Ghostin tuorein on ihan kiva alkupala uutta materiaalia odotellessa

Ghost
Ceremony And Devotion
Universal

Oikeussalidraaman pyörityksessä kolhuja salaperäiseen imagoonsa saanut Ghost vihjaili loppuvuodesta Facebookissa tulevasta julkaisusta. Arvailut livealbumista osuivat oikeaan ja digitaalisessa muodossa albumi ilmestyi yllättäen jo joulukuun alussa. Kahdella lisäkappaleella varustettu fyysinen formaatti julkaistiin reilua kuukautta myöhemmin.

Albumin anti on taattua Ghostia. Soitto kulkee ja soundeissa on mukana studioalbumien uskonnollinen, synkän kiihkeä hurmos. Tobias Forgen lauluäänen laatu on sen sijaan epätasaisempi. Välillä solisti kuulostaa suorastaan leipääntyneeltä, kun taas parhaimmillaan vain arvoituksellisista välispiikeistä ja yleisön äänistä muistaa kuuntelevansa livealbumia. Zenithin ja If You Have Ghostsin livevedot olisivat täydentäneet kokonaisuutta hyvin, mutta albumille valikoituneista kappaleista parhaiten toimivat Absolution ja Year Zero.

Kokonaisuutena Ceremony And Devotion ei ole täydellisen siloteltu, vaan mukavan aito ja rosoinen ”The Best Of” -levy, joka saa hämmästelemään Ghostin tähänastisen tuotannon laadukkuutta. Albumi on alkupala, joka ei riitä sammuttamaan nälkää, vaan pikemminkin ruokkii uteliaisuutta ja nostaa odotuksia tulevaa studioalbumia kohtaan.